Je houd van de natuur. Alles wat daar groeit en bloeit en aan dieren leeft, gaat je aan het hart.

Of je bent geïnteresseerd in drones en vliegt ermee.

Of beiden.

Dan kun jij ons helpen met het redden van die dieren (reekalveren, hazen, patrijzen, veldleeuweriken) voor ze slachtoffer worden van de maaimachines! Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan dit filmpje op natuurdronenetwerk.nl. Natuurdronenetwerk Nederland is een initiatief van natuurdrone-team Kenniscentrum Reeën.

 

 

Kenniscentrum Reeën stimuleert het systematisch beschermen van reekalveren tegen de maaidood. Door de projecten binnen de speerpunt Voorkom slachtoffers werkzaamheden is in 2019 duidelijk geworden hoe moeilijk bereikbaar versnipperd de kennis en vrijwilligers rond natuurdrones zijn en dat er een grote groep mensen is die graag kennis en ervaring uitwisselen. Daaruit ontstond Natuurdrones op de Kaart en in  2021 de entiteit NatuurdroneNetwerk Nederland. Een basis voor de coöperatie van betrokken organisaties en vrijwilligers.

Dat netwerk heeft als doel kennis en ervaringen uit te wisselen en zo de teams te helpen aan deskundige toestroom van vrijwilligers. In het netwerk worden inspiratiedagen georganiseerd en is een eerste opzet geschreven over wat er zoal komt kijken bij natuurdrone inzet.

Natuurdronenetwerk Nederland > Wildlife-DROne NEtwork > W-DRONE.

Wordcloud: Samenwerking natuurdrone-vrijwilligers


Kunnen wij jou helpen?
Wil je ons helpen?
Klik hier:

 

Deel
Cookies instellen